Sıkça Sorulan Sorular

Bilsem, çocuğun çok yönlü düşünmesinin önündeki engelleri kaldırır ve çocuğa özgüven aşılayarak "Ben yapabilirim" duygusunun yerleşmesini sağlar.Bireysel ilginin ve değer görmenin çocukta yaratmış olduğu olumlu bakış açısı sosyal yaşamına da sirayet eder. Bilime Sanata olan ilginin artması, kendine inanan küçük evlatlarımızın, ileri de topluma yön veren insanlar olabilmelerine kapı aralayacaktır.

Bilim merkezimizde proje tabanlı öğrenme ve bireyselleştirilmiş öğrenme yöntemleri, Stem yaklaşımı uygulanmaktadır. Proje Tabanlı Öğrenme: Proje temelli öğrenmede disiplinler arası bir problem ya da senaryo üzerinde çalışılır. Grupla ya da bireysel olarak gerçek yaşama uygun beceriler kazandırma amacı yürütülen bir yöntemdir. Sonunda bir ürün ortaya konulması istenir ancak önemli olan süreçtir. Öğretmen rehberdir. Pragmatik, ilerlemeci bir anlayış vardır. Araştırma ve inceleme içerisinde, uygulamadan değerlendirmeye beceriler kazandırılır. Sentez basamağı daha ağırlıklıdır. Direkt uygulamadan başlar. Tek çözüm yolu asla olmamalıdır. Bireyselleştirilmiş Öğrenme: ” Kişiselleştirilmiş öğrenme, öğrencilerin öğrenme tercihlerine ve farklı ilgi alanlarına göre uyarlanmış ihtiyaçlarına yöneliktir.”

Disiplinlerarası yaklaşım (STEM+A) etkinlikleri, işbirlikçi öğrenme etkinlikleri, hayata hazırlama etkinlikleri uygulanmaktadır.

Bir öğrenci için BİLSEM Tanılama ve Yerleştirme sürecinde en fazla iki yetenek alanından başvuru yapılabilir.

Evet. 2019-2020 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu doğrultusunda belirlenen sınıf seviyesi uygunsa öğrenci tekrar aday gösterilebilir.

Hayır. BİLSEM Tanılama ve Yerleştirme başvuruları tamamen ücretsizdir ve BİLSEM öğrenci tanılamasının hiçbir aşamasında ücret ödenmemektedir. Buna itiraz başvuruları da dâhildir.

Hayır. BİLSEM’e aday gösterilen öğrenciler Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu doğrultusunda belirlenen bütün şartları yerine getirmek durumundadır. Başvurunun gerçekleştirildiği yıl uygulanan grup tarama uygulamasına katılmayan öğrencilerin bireysel değerlendirmeye alınması söz konusu değildir.

BİLSEM’de öğrenciler en fazla iki yetenek alanında eğitim görebilmektedir. Şuanki durumda bir yetenek alanında eğitim gören öğrenci Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu doğrultusunda diğer iki yetenek alanında da aday gösterilebilir. Fakat aday gösterildiği diğer alanlarda belirlenen baraj puanlarını (grup tarama+bireysel değerlendirme) geçmesi durumunda öğrenci (zaten BİLSEM’de bir yetenek alanında eğitim aldığı için) yalnızca bir alanı tercih etmek durumundadır. (Örneğin genel zihinsel yetenek alanı öğrencisi ise ve yeni tarama sonucunda görsel sanatlar veya müzik yetenek alanının her ikisinde de başarılı olsa bile yalnızca birini tercih edebilir.) BİLSEM’de öğrenciler en fazla iki yetenek alanında eğitim alabilmektedir.